Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και σπανάκι

Προετοιμασία:
Λεπτά
Χρόνος:
60 Λεπτά
Σερβίρισμα:
6 Άτομα

Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και σπανάκι

Ένα ταψάκι όλο νοστιμιά και αρώματα! Αυτό το Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και σπανάκι είναι η συνταγή που θα μπει στο ‘replay’, μετά από αυξημένη -οικογενειακή- ζήτηση!




Υλικά:


90γρ. Φαστ Classic (30+30+30)

650 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο

1 μεγάλο λεμόνι κομμένο σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

400 γρ. κριθαράκι μέτριο

60 ml λευκό ξηρό κρασί

Χυμός ενός λεμονιού

200 γρ. σπανάκι, πλυμένο & καθαρισμένο

1 λίτρο βραστό νερό

1 κύβος κοτόπουλου βιολογικός

Αλάτι

Εκτέλεση:


 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.

 2

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε 30 γρ. Φαστ Classic. Μόλις λιώσουν και ζεσταθούν καλά βάζουμε τα μπουτάκια για 2-3’ μέχρι να χρυσίσουν. Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά για άλλα 2-3’ μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί φούρνου.

 3

Στο τηγάνι μας προσθέτουμε τα επόμενα 30 γρ. Φαστ Classic. Μόλις λιώσουν και ζεσταθούν καλά βάζουμε τις ροδέλες του λεμονιού για 2-3’ μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά για άλλα 2-3’ για να ροδίσουν ομοιόμορφα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τα μπουτάκια.

 4

Στο τηγάνι μας προσθέτουμε τα τελευταία 30 γρ. Φαστ Classic. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κριθαράκι μας και τα σοτάρουμε. Θέλουμε το κριθαράκι να πάρει λίγο χρώμα, γιατί θα το βοηθήσει να μην παραβράσει στην πορεία.

 5

Σβήνουμε με το κρασί, και το αφήνουμε 1-2’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε και αυτά στο ταψί μαζί με το βραστό νερό, τον κύβο και το αλάτι.

 6

Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-30’ μέχρι να πιει το κριθαράκι σχεδόν όλο του το νερό.

 7

Σερβίρουμε ζεστό.