Η Μινέρβα αποκτά το ξίδι ΤΟΠ από την Pernod Ricard

18 Δεκ 2014

Ένα νέο εμπορικό σήμα, το γνωστό ξίδι ΤΟΠ, έρχεται να προστεθεί στο πορτοφόλιο της βιομηχανίας Μινέρβα ΑΕ.

Η εξαγορά της μονάδας παραγωγής και του εμπορικού σήματος ξύδι ΤΟΠ από την Pernod Ricard Hellas ΑΒΕΕ αποτελεί στρατηγική επιλογή της Μινέρβα που συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά των τροφίμων.

Τα προϊόντα ΤΟΠ έχουν μια ιστορία ποιότητας που ξεκινάει από το 1935 στον Πειραιά και φτάνει έως σήμερα, με διάφορους τύπους ξιδιού, όπως ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξίδι Βαλσάμικο κ.α. Από το 1990, τα προϊόντα ΤΟΠ αποτελούν μέρος της εταιρίας Pernod Ricard, και παράγονται σε μονάδα παραγωγής στον Πειραιά, όπου απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.

Με την απόκτηση των προϊόντων ΤΟΠ, η Μινέρβα διευρύνει την παρουσία της στο χώρο των τροφίμων και παράλληλα ενισχύει το καλάθι των εξαγωγικών προϊόντων της και τη συνδυασμένη προώθησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Μπούρα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μινέρβα ΑΕ, «Τα προϊόντα ΤΟΠ αποτελούν ιστορικά και αγαπημένα προϊόντα της ελληνικής οικογένειας. Είμαστε υπερήφανοι να τα υποδεχθούμε στη δική μας μεγάλη οικογένεια, και να συνεχίσουμε την ποιότητα και την παράδοση, με τις ίδιες αξίες των δημιουργών που διακατέχουν και τη δική μας πορεία. Το brand ΤΟΠ είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που θα ενισχύσει το καλάθι των δικών μας προϊόντων, τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά».

Ο κ. Christophe Lemarié, Διευθύνων Σύμβουλος της Pernod Ricard Hellas, σημειώνει «το “TOP” είναι μια σημαντική ελληνική μάρκα, την οποία η εταιρία είναι πολύ περήφανη που κατείχε και ανέπτυξε για σχεδόν 25 χρόνια. Ωστόσο, η στρατηγική της Pernod Ricard είναι να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά. Η πώληση του TOP Ξίδι στη Μινέρβα ΑΕ είναι μέρος αυτής της στρατηγικής, ενώ την ίδια στιγμή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για TOP Ξίδι και την ομάδα του, για να βρει ένα σπίτι σε μία διεθνώς αναγνωρισμένη και αξιόπιστη ελληνική εταιρία».

Η Μινέρβα Α.Ε., μια εταιρία με ιστορία και εμπειρία πάνω από 110 χρόνια, είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας στον τομέα των τροφίμων, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που αυξάνεται με ρυθμούς άνω του 20%. Με ισχυρά brand names όπως το Χωριό, το Φαστ και το Benecol, η γκάμα προϊόντων εκτείνεται σε τυροκομικά με αιχμή την ελληνική φέτα, ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς, βούτυρο και μαργαρίνη, βιολογικά προϊόντα, λειτουργικά τρόφιμα, που καλύπτουν τις όλο και πιο απαιτητικές διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία τόσων χρόνων, αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς και πρωτοπορεί, λανσάροντας προϊόντα που συνδυάζουν την καινοτομία με την ποιότητα. Οι εξαγωγές της Μινέρβα βασίζονται σε ένα ολοκληρωμένο καλάθι εξαγωγικών προϊόντων, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στους ξένους καταναλωτές να γνωρίσουν την αυθεντική γεύση και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και της μεσογειακής διατροφής.

Η Pernod Ricard Hellas ιδρύθηκε το 1990 και είναι θυγατρική εταιρία της Pernod Ricard. Η Pernod Ricard είναι ένας από τους ηγέτες στην κατηγορία των οίνων και των οινοπνευματωδών ποτών παγκοσμίως, με συνολικές πωλήσεις των €7.945 εκατομμυρίων το 2013-14. Ο Όμιλος δημιουργήθηκε το 1975 από τη συγχώνευση των Ricard και Pernod και παρουσιάζει συνεχόμενη ανάπτυξη, η οποία βασίζεται τόσο σε οργανική ανάπτυξη όσο και σε εξαγορές. Η Pernod Ricard κατέχει ένα από τα πιο διάσημα εμπορικά χαρτοφυλάκια στον τομέα: Absolut Vodka, Ricard παστίς, Ballantine, Chivas Regal, Royal Salute και τα ουίσκι Glenlivet Scotch, Jameson Irish whiskey, κονιάκ Martell, το ρούμι Havana Club, το τζιν Beefeater, Kahlua και Μαλιμπού λικέρ, οι Mumm και Perrier- Jouet σαμπάνιες, καθώς και Jacob’s Creek, Brancott Estate, Campo Viejo και κρασιά Graffigna. Η Pernod Ricard απασχολεί προσωπικό περίπου 18.000 άτομα. Η Pernod Ricard είναι σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική για την αειφόρο ανάπτυξη και ενθαρρύνει την υπεύθυνη κατανάλωση. Η στρατηγική και φιλοδοξία της Pernod Ricard βασίζονται σε 3 βασικές αξίες που καθοδηγούν την επέκταση του Ομίλου: το επιχειρηματικό πνεύμα, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και μια ισχυρή αίσθηση της ηθικής. Η Pernod Ricard είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο NYSE Euronext (Ticker: RI. Κωδικός ISIN: FR0000120693) και είναι μέλος του δείκτη CAC 40.

Περισσότερα νέα
Η ΜΙΝΕΡΒΑ στη διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019
15 Οκτ 2019

Η Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων συμμετείχε φέτος στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019 (5-9 Οκτωβρίου 2019), τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας. Στη φετινή έκθεση η Μινέρβα σύστησε στους διεθνείς επισκέπτες την εξαιρετική ποιότητα της ευρείας γκάμας των προϊόντων της.  Η εταιρεία εστίασε στην […]

Αυξημένος κατά περισσότερο του 7% ο όγκος εξαγωγών
8 Οκτ 2019

Ανάπτυξη του όγκου των εξαγωγών κατά περισσότερο του 7% πέτυχε για τη χρήση 2018 – 2019 η Μινέρβα. Η ενίσχυση της θέσης στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται η εταιρεία – που φτάνουν τις 25 παγκοσμίως –, αλλά και η είσοδος σε νέες, αποτελούν προτεραιότητα, με την έμφαση να δίνεται κυρίως στις εύρωστες οικονομικά αγορές της […]

Στην Ελαία Ζεύς η Μινέρβα
30 Σεπ 2019

Η εταιρεία Ελαία Ζεύς ΑΕ, η οποία ελέγχεται από το επενδυτικό Fund Diorama Investments Sicar SA και στην οποία συμμετέχει επίσης το επενδυτικό Fund Ellikonos 2 SCA Sicar, ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων & Τροφίμων. Ο Διευθυντής Επενδύσεων της DEÇA Investments AIFM, Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω […]