ΕΡΕΥΝΑ

Στην εκατοντάχρονη και πλέον επιτυχημένη πορεία της στον χώρο των τροφίμων, η ΜΙΝΕΡΒΑ έχει αποδείξει την αφοσίωσή της στην ποιότητα και την προτεραιότητα που δίνει στον καταναλωτή- θεμελιώνοντας μαζί του μια σχέση σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και θέλοντας να προσφέρει κάθε φορά, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, προϊόντα πρωτοποριακά που απαντούν στις ανάγκες του καταναλωτή, η ΜΙΝΕΡΒΑ στράφηκε από πολύ νωρίς στον τομέα της έρευνας και της τεχνογνωσίας, επενδύοντας  σε αυτόν τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής όσο και σε επίπεδο εξειδικευμένου επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Ήδη από το 1957, οπότε και ίδρυσε το ιδιόκτητο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιόλαδου στο Μοσχάτο, έως και τη παραγωγική βάση της στο Σχηματάρι καθώς και την ιδιόκτητη παραγωγική της μονάδα τυροκομίας στο Επισκοπικό Ιωαννίνων η ΜΙΝΕΡΒΑ συνεχίζει επί σειρά δεκαετιών να κάνει πράξη την υπόσχεσή της απέναντι στον καταναλωτή για διαρκή επαγρύπνηση απέναντι στις ανάγκες του αναβαθμίζοντας διαρκώς τις τεχνολογικές μεθόδους παραγωγής και τυποποίησης για τα προϊόντα της- διεξάγοντας παράλληλα εκτενή έρευνα προκειμένου να διασφαλίσει τη βέλτιστη ποιότητα των προϊόντων της και των υψηλών προδιαγραφών που διέπουν τις συνθήκες παραγωγής τους.

Απόρροια της συστηματικής αυτής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής και της διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας που υποστηρίζει η ΜΙΝΕΡΒΑ, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της η οποία συνοψίζεται:

- στην αγνότητα των πρώτων υλών που επιλέγονται για την παραγωγή των προϊόντων ΜΙΝΕΡΒΑ

- στη δραστηριοποίηση της ΜΙΝΕΡΒΑ σε γεωγραφικές περιοχές που στατιστικά διαθέτουν τη  μεγαλύτερη δυνατή βιοποικιλότητα της τροφής που υπάρχει στην ελληνική φύση καθώς επίσης και την καλύτερη ποιότητα σε πρώτες ύλες από τις οποίες κατασκευάζονται (π.χ. η επιλογή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και της Λακωνίας ως τόπους συγκομιδής της ελιάς από τις οποίες παράγονται τα ελαιόλαδα με τη σφραγίδα της ΜΙΝΕΡΒΑ, αποτελεί αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας που αποδεικνύει πως οι συγκεκριμένες περιοχές παράγουν στατιστικά το καλύτερο ελαιόλαδο)

- στο σεβασμό ως προς το πλαίσιο τόσο των παραδοσιακών όσο και των πρωτοποριακών μεθόδων που εφαρμόζονται κατά την παραγωγή των προϊόντων ΜΙΝΕΡΒΑ (π.χ. παραγωγή φέτας με φυσική και όχι χημική πυτιά, εφαρμογή των Ορθών Γεωργικών Πρακτικών που ακολουθεί η Αειφόρος Ανάπτυξη, αυστηρή τήρηση των Αρχών Βιολογικής Καλλιέργειας που οφείλουν να εφαρμόζονται κατά την διαδικασία παραγωγής των βιολογικών προϊόντων κτλ)

- στο αυστηρό πλαίσιο που ακολουθεί η διαδικασία της γευσιγνωσίας που διεξάγει η ΜΙΝΕΡΒΑ μέσα από εξειδικευμένη ομάδα γευσιγνωστών και εξωτερικών συμβούλων γευσιγνωσίας, προκειμένου τα προϊόντα ΜΙΝΕΡΒΑ να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του καταναλωτικού κοινού για αυθεντικότητα στη γεύση

- στους διαρκείς ποιοτικούς ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται τα προϊόντα ΜΙΝΕΡΒΑ από εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων, που σκοπό έχουν να εγγυηθούν την ασφάλεια των προϊόντων της ΜΙΝΕΡΒΑ ως προς την υγεία του καταναλωτή, είτε πρόκειται για προϊόντα παραδοσιακά είτε πρόκειται για προϊόντα πρωτοποριακά (όπως π.χ. οι φυσικές στανόλες που περιέχονται στη σύσταση των προϊόντων ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL: η επιστημονική έρευνα εγγυάται την πλήρη ασφάλειά τους ως προς τον τρόπο που εισέρχονται αλλά και απεκκρίνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς να δημιουργούν παρενέργειες που ενδεχομένως να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του).

Για περισσότερες πληροφορίες για τη ΜΙΝΕΡΒΑ εγγραφείτε στο newsletter

Η οικογένεια της Μινέρβα