ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

Σχηματάρι

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ στο Σχηματάρι Βοιωτίας είναι η ολοκλήρωση ενός μακρόπνοου σχεδίου τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, αποτέλεσμα της σύζευξης αντιλήψεων και επιχειρηματικών στρατηγικών με τον όμιλο Paterson Zochonis.

Πραγματοποιώντας ένα πρόγραμμα δυναμικών επενδύσεων, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, η ΜΙΝΕΡΒΑ δημιούργησε ένα εργοστάσιο με τεχνολογία αιχμής, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Στο νέο εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, οι πιο σύγχρονες τεχνολογικές μέθοδοι παραγωγής και τυποποίησης συνυπάρχουν με τον πραγματικό σεβασμό στην ελληνική φύση.

Έχοντας τεθεί οι βάσεις του το 1999, το εργοστάσιο είναι έτοιμο να υλοποιήσει τα οράματα της νέας γενιάς της εταιρείας. Οι επεκτάσεις και οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού είναι συνεχείς, με στόχο να καλύψουν τις διευρυνόμενες ανάγκες σε νέα προϊόντα.

starvision

Επισκοπικό Ιωαννίνων

Το 1989 άρχισε να υλοποιείται η δημιουργία ενός τυροκομείου στο Επισκοπικό των Ιωαννίνων, από 4 τυροκόμους, με την ονομασία Κ.Τ.Μ.Ι. (Κοινοπρακτική Τυροκομικών Μονάδων Ιωαννίνων) ΠΙΝΔΟΣ ΑΕΒΕ, η οποία ολοκληρώθηκε το 1991. Τα προϊόντα που παρήγαγε ήταν φέτα, κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι και πεκορίνο.

Το 1993 συνεργάστηκε η ΦΑΓΕ με την ΠΙΝΔΟΣ, εκσυγχρονίζοντας τον μηχ/κό εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές, κρατώντας μόνο το προϊόν Φέτα Π.Ο.Π. Από 24.000mοικόπεδο και 2000m2 κάλυψη, έφτασε στα 79.000και 5.500m2 αντίστοιχα. Η ημερήσια δυνατότητα επεξεργασίας αιγοπρόβειου γάλακτος ανέρχεται σε 70-75 τόνους και η ετήσια δυνατότητα παραγωγής φέτας σε 3.000-3.500 τόνους.

Η ΜΙΝΕΡΒΑ το 2008 αγόρασε το εργοστάσιο από τη ΦΑΓΕ. Το ποσό που θα διαθέσει η ΜΙΝΕΡΒΑ μέσα στην επόμενη 3ετία, για εξαγορά, επέκταση και εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, αναμένεται να ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο απασχολούνται 58 εργαζόμενοι.

Η επέκταση της ΜΙΝΕΡΒΑ στα τυροκομικά προϊόντα αποτελεί στρατηγική πολιτική. Με την εξαγορά αυτή η ΜΙΝΕΡΒΑ επεκτείνεται σε ένα κλάδο της αγοράς τροφίμων, διευρύνοντας έτσι την γκάμα των εξαγωγικών προϊόντων και της συνδυασμένης προώθησής τους.

094711_EPISKOPIKO_COMPRESS

Για περισσότερες πληροφορίες για τη ΜΙΝΕΡΒΑ εγγραφείτε στο newsletter

Η οικογένεια της Μινέρβα